Winkelwagen 0

Manuscript

Breng uw idee tot leven

Lantaarn Publishers is continu op zoek naar enthousiaste personen en bijzondere of vernieuwende ideeën. Heeft u een manuscript waarvan u denkt dat het interessant voor ons kan zijn? We bekijken het graag.

Momenteel zijn we actief op zoek naar manuscripten van creatieve boeken, kinderboeken en kookboeken.

Wat aanleveren?

– U hoeft niet het complete manuscript te sturen, maar dat mag wel. Wenselijk is een samenvatting van maximaal één A4, plus enkele pagina’s van het manuscript.

-Levert u digitaal aan? Stuur uw manuscript dan uitsluitend als Word-bestand of PDF. Als u foto’s per e-mail verstuurt, doe dit dan in lage resolutie.

-Levert u per post aan? Stuur dan een print van de tekst en een scan van de foto’s.

Hoe aanleveren?

Per e-mail: u kunt uw manuscript sturen naar manuscripten@lantaarnpublishers.nl. Vermeld hierbij uw naam, e-mailadres en telefoonnummer.
Per post: u kunt uw manuscript sturen naar Lantaarn Publishers, Schutterweg 37, 6718 XC, Ede. Vermeld op de voorkant van de envelop ‘manuscript’ (zie ook onder: ‘Retourzending manuscripten’). Vermeld in een begeleidende brief uw naam, e-mailadres, postadres en telefoonnummer.
We adviseren u de stukken aangetekend te versturen. Lantaarn Publishers is niet aansprakelijk voor vermiste poststukken.

Wanneer reactie?

Als u uw manuscript per e-mail stuurt, ontvangt u een ontvangstbevestiging zodra uw e-mail is gelezen. Doorgaans laten we u binnen acht weken na onze ontvangstbevestiging weten of we geïnteresseerd zijn in uw manuscript. Als wij interesse hebben, nodigen we u uit om de mogelijkheden te bespreken.

Retourzending manuscripten

Als u uw (afgewezen) manuscript terug wilt, sluit dan een aan uzelf geadresseerde, voldoende gefrankeerde envelop bij. Manuscripten zonder retourenvelop worden niet geretourneerd.

Praktische zaken

Hebben wij aangegeven geïnteresseerd te zijn in uw manuscript, dan krijgt u een uitnodiging voor een afspraak. Vervolgens ontvangt u specifieke instructies met betrekking tot het aanleveren van uw definitieve manuscript en eventuele foto’s en illustraties. Wilt u deze instructies in het voortraject ontvangen, stuur dan een e-mail naar manuscripten@lantaarnpublishers.nl.

Voorwaarden en bijzonderheden

– Bewaart u zelf altijd het origineel of een kopie van uw manuscript. Lantaarn Publishers aanvaardt geen aansprakelijkheid voor het zoekraken van manuscripten.

– Wij waarderen het wanneer u uw manuscript niet naar meerdere uitgevers tegelijk stuurt. Heeft u dit al gedaan, wilt u dan zo vriendelijk zijn dit te vermelden bij uw manuscript?