Brabantse pot ,

De twaalf provincies van Nederland verschillen onderling veel van elkaar op het gebied van tradities, taalgebruik en landschap. Deze diversiteit is ook terug te zien in de Hollandse keuken. Nederland lijkt klein, maar elke provincie kent zo zijn eigen streekgerechten en lekkernijen. Die zijn vaak helaas in vergetelheid geraakt, maar ze zijn er nog wel, opgeschreven in oude receptenschriften of bijna versleten kookboeken. Het typische van sommige streekgerechten is dat ze in meerdere provincies voorkomen, waarschijnlijk als gevolg van ‘meeverhuizen’. Verder valt op dat ingrediënten en bereiding van gerechten dikwijls per deel van een provincie iets verschillen, soms zelfs plaatselijk. In dit boek staat een alfabetische selectie van Brabantse gerechten en lekkernijen als begijnenrijst, driekoningenbrood en potjebrajers. In Brabantse pot worden de Brabantse keukengeheimen prijsgegeven.

7.95

Product ID: 485 SKU: 9789461884602 Categorieën: ,

Aantal pagina’s: 80
Bindwijze: Gebonden met touwtje
Afmeting: 200 x 197 x 16 mm
Taal: NL

Gewicht 0.630 kg
Afmetingen 200 × 197 × 16 mm

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Brabantse pot” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Andere suggesties…