Gelderse pot

,

De twaalf provincies van Nederland verschillen onderling veel van elkaar op het gebied van tradities, taalgebruik en landschap. Deze diversiteit is ook terug te zien in de Hollandse keuken. Nederland lijkt klein, maar elke provincie kent zo zijn eigen streekgerechten en lekkernijen. Die zijn vaak helaas in vergetelheid geraakt, maar ze zijn er nog wel, opgeschreven in oude receptenschriften of bijna versleten kookboeken. Het typische van sommige streekgerechten is dat ze in meerdere provincies voorkomen, waarschijnlijk als gevolg van ‘meeverhuizen’. Verder valt op dat ingrediënten en bereiding van gerechten dikwijls per deel van een provincie iets verschillen, soms zelfs plaatselijk. In dit boek staat een alfabetische selectie van Gelderse gerechten en lekkernijen als Arnhemse meisjes, cassia en knorhanen. In Gelderse pot worden de Gelderse keukengeheimen prijsgegeven.

8.50

Product ID: 884 Artikelnummer: 9789460971976 Categorieën: ,

Aantal pagina’s: 80
Bindwijze: Gebonden met touwtje
Afmeting: 189 x 190 x 13 mm
Taal: NL

Gewicht 0.365 kg
Afmetingen 190 × 186 × 13 mm

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Gelderse pot” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Andere suggesties…