Hollandse pot ,

De twaalf provincies van Nederland verschillen onderling veel van elkaar op het gebied van tradities, taalgebruik en landschap. Deze diversiteit is ook terug te zien in de Hollandse pot. Nederland lijkt klein, maar elke provincie kent zo zijn eigen streekgerechten en lekkernijen. Die zijn vaak helaas in vergetelheid geraakt, maar ze zijn er nog wel, opgeschreven in oude receptenschriften of bijna versleten kookboeken. Het typische van sommige streekgerechten is dat ze in meerdere provincies voorkomen, waarschijnlijk als gevolg van ‘meeverhuizen’. Verder valt op dat ingrediënten en bereiding van gerechten dikwijls per deel van een provincie iets verschillen, soms zelfs plaatselijk. In dit boek staat een selectie van Hollandse gerechten en lekkernijen als Sipelsop, Duivekater, Snert, Stamppot rauwe andijvie, Wentelteefjes en Oliebollen. In Hollandse pot worden de Hollandse keukengeheimen prijsgegeven.

7.95

Product ID: 880 SKU: 9789460971952 Categorieën: ,

Aantal pagina’s: 80
Bindwijze: Gebonden met touwtje
Afmeting: 198 x 197 x 15 mm
Taal: NL

Gewicht 0.585 kg
Afmetingen 198 × 197 × 15 mm

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Hollandse pot” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Andere suggesties…